Bengalisk morotssoppaBengalisk morotssoppa 2 gula lökar 1 kg morötter 2 msk matolja (gärna sesam- eller rapsolja) 1 msk gurkmeja 1 tsk mald spiskummin 1 1/2 l grönsaksbuljong 2 vitlöksklyftor 2 msk riven färsk ingefära 1 dl färsk hackad koriander (spara några blad till garnering) eller 1-2 tsk torkad koriander 2 dl matlagningsyoghurt/havregrädde/havremjölk Saften (och lite rivet skal) av en halv ekologisk lime (eller en halv ekologisk citron) Salt, svartpeppar 1. Garnera med rostade pistagenötter och korianderblad 2. Skär lök och morötter. Låt olja och spiskummin värmas upp i en kastrull och bubbla lite tillsammans. Lägg i lök, pressad vitlök och morötter och rör runt några varv tills löken mjuknar. 3. Häll över buljong, riv i lite limeskal/citronskal, lägg lock på och låt koka i cirka 20-30 minuter (tills morötterna är mjuka). 4. Mixa soppan tills den blir slät, med stavmixern. 5. Tillsätt ingefära, limesaft, koriander, matlagningsyoghurt/havregrädde/havremjölk. Smaka av med salt och svartpeppar.