E-post: info@minayurveda.se

Kundvagnen är tom 

Följ med på en unik och oförglömlig Ayurvedisk hälsoresa till vackra, härliga Verkala (Kerala i Indien), där Ayurveda har sitt ursprung. Upptäck den vackra naturen och stranden och havet (ca 5 min promenad från Ayurveda resort) i Varkala. Träffa härliga människor, både inhemska och andra utländska. Se andra delar av Indien som endast inhemska får uppleva.

Vi håller bland dem billigaste hälsoresorna till Indien.

Behandlingar

Shirodhara: En varm olja strilas sakta ner, under 30 minuter, i pannan. Lugnar och balanserar det centrala nervsystemet. En mycket avslappnade och skön upplevelse.

Abhyanga: Helkroppsmassage med sesamolja som masseras in på hela kroppen. Vissa rörelser går i hjärtats riktning. Massagen kan kännas något hårt i början men efter hand när värken minskar, upplevs massagen som en skön avkoppling. Massagen är en väldig effektivt sätt att ta bort ama, slaggprodukter i kroppen, förbättrar blodcirkulationen, få bort värk i leder och muskler och svullnader på kroppen.

 

Nasya:  Olja som läggs i näshålorna, vilket lösgör spänningar, svullnader och stopp i näsa, hals och nacke. Den befrämjar också för mentala aktiviteter som minne, tankeprocesser och koncentration.

Njavarakizhi: Massage med rispåse där ett ris, Njavara som odlas i Kerala, känd för sina näringsrika och rejuvenativa (föryngrings) egenskaper, används. Riset tillagas i mjölk och särskilda dekokter för att bilda tjock gröt. Rispåsen doppas i varm mjölk/gröt och masseras in på kroppen. Denna behandling kan hjälpa med att mjuka upp muskler och ben, och mot förlamning, degenerativa sjukdomar, tillväxthämning och fungerar även som rejuvenation.

Swedana: Detta är en avslappnande och behaglig behandling, som motverkar mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem. Du får sitta i ett ångtält och svettas ut ama.

Datum: 1 december- 15 december 2018.

             1 februari-15 februari 2019

             1 december-15 december 2019

             1 februari-15 december 2010

 

Pris: 24 000 kr inkl moms och per person.

Vad ingår i resan?

 • Flyg tur och retur.
 • Busstransfer.
 • Målter, frukost, lunch och middag (ingår under behandlingstiden, 10 dagar, förutom vissa dagar när vi är på utflykt får ni stå för middagen själva).
 • 10-dagars ayurvedisk behandling inklusive massage, 2 timmar varje dag under 10 dagar. Vissa behandlingarna är inriktade efter vilka problem du har medan andra behandlingar får alla deltagare. Du får träffa en ayurvedisk läkare, indisk Vaidya för konsultationer i början av behandlingen, därefter får du regelbundet träffa ayurvediska läkaren.
 •  Övernattning för 14 dagar.
 •  Yoga varje dag under behandlingstiden, dvs 10 dagar.
 •  Utflykter:
  • Sightseeing i New Dehli 
  • Se odlingar av frukt, grönsaker och kryddor,
  • Båtutflykt på Backwaters (Kerala).
  • Besök till tempel
  • Besök hos en indisk familj där ni bjuds på mat.
  • Besök till ett barnhem och barnkoloni.

Tänk på:

– att söka visum i god tid och att visumet varar i 6 månader efter hemkomsten. Ta 2 två fotografier i stl 50 x 50 mm för visum till Indien.  Indiska presidenten Shri Pranab Mukherjee gjorde, i slutet av maj 2015, sitt första statsbesök i Stockholm. Anledning till besöket var att stärka kontakten mellan länderna, vilket innebär att det ev kommer att bli mycket lättare att ansöka om visum.

– att passet varar minst 6 månader efter hemkomsten.

– att full reseförsäkring ingår i din hemförsäkring. Annars tillkommer denna avgift som  är på ca 400-600 kr.

Sök visum direkt på Internet:

Alt1:

India Visa Application Centre in Sweden: http://www.in.ckgs.se/apply-for-a-visa/index.html.

Alt2:

Alla visum: http://www.allavisum.se/visum/21-visum-till-indien.html?gclid=CIma2s2P8cUCFav4cgoddm0A3g.

 

Undrar du över något hör av dig eller om du vill anmäla dig, görs via formuläret på vår kontaktsida här.
 

Lite information om Indien

 

Indien är ett stort land med många människor, näst störst efter Kina. Bästa tiden att åka dit är mellan oktober-mars då regnperioden är över och solen skiner nästan varje dag. 

Varkala ligger i sydvästra delen av Indien och tillhör provinsen Kerala, där Ayurvedans har sitt säte.  Här finner du ayurvediska butiker intill vanliga apotek. 

Valuta: Indisk Rupie, INR 100 SEK= 765,26 Indisk Rupie (nov-15). Rekommenderas att växla pengar till INR för ca 1000 SEK före resa. Tänk på att det tar ett par dagar att beställa utländsk valuta från t ex Forex. Växla större summor till US dollar och ta med. Växlingskontor finns överallt, vid hotellen, i centrum i Varkala och på andra platser.