E-post: info@minayurveda.se

Kundvagnen är tom 

Bengalisk morotsoppa

Gul lök   2 st
Morötter   1 kg
Matolja (gärna sesam- eller rapsolja)   2 msk
gurkmeja   1 msk
mald spiskummin   1 tsk
grönsaksbuljong   1 1/2
vitlöksklyftor   2 st
riven färsk ingefära   2 msk

färsk hackad koriander (spara några blad till garnering) eller 1-2 tsk torkad koriander

  1 dl
matlagningsyoghurt/havregrädde/havremjölk   2 dl
Saften (och lite rivet skal) av en halv ekologisk lime (eller en halv ekologisk citron)    
Salt, svartpeppar    

 

Gör så här:

1. Garnera med rostade pistagenötter och korianderblad

2. Skär lök och morötter. Låt olja och spiskummin värmas upp i en kastrull och bubbla lite tillsammans. Lägg i lök, pressad vitlök och morötter och rör runt några varv tills löken mjuknar.

3. Häll över buljong, riv i lite limeskal/citronskal, lägg lock på och låt koka i cirka 20-30 minuter (tills morötterna är mjuka).

4. Mixa soppan tills den blir slät, med stavmixern.

5. Tillsätt ingefära, limesaft, koriander, matlagningsyoghurt/havregrädde/havremjölk. Smaka av med salt och svartpeppar.