E-post: info@minayurveda.se

Kundvagnen är tom 

Gluten- och mjölkfritt fröbröd Ugn

Temperatur: 175 grader 

Tid: 20 min i brödform, 30-40 min utan brödform på galler

 

solroskärnor    2,5 dl
linfrön    1,25 dl
hasselnötter eller mandlar   1,25 dl
havregryn   3,75 dl
chiafrön   2 msk
fiberhusk   3 msk
salt   1 tsk
lönnsirap (agavesirap eller honung funkar också)   1 tsk
smält kokosfett   3 msk
vatten   3,75 dl

 

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Blanda ihop lönnsirap, vatten och kokosfett i en liten skål. Blanda samman med de torra ingredienserna så att allt blir uppblött. Degen blir väldigt tjock.

3. Smörj en långsmal brödform och klicka över degen i formen. Platta till ovansidan.

4. Låt stå i minst två timmar men gärna över dagen eller natten. När det är klart:

5. Sätt ugnen på 175 C.

6. Placera formen i mitten av ugnen och grädda i 20 minuter. Ta sedan bort brödet från formen, lägg brödet upp och ner på ett galler och grädda i 30-40 minuter till. Brödet är klart när du knackar på det och det låter ihåligt. Det ska även få lite färg.

7. Låt brödet svalna innan du skär upp det.