E-post: info@minayurveda.se

Kundvagnen är tom 

Raw chokladkola – nyttigt recept

Solrosfrön, dadlar och havssalt blir en god och nyttig kola.

(ca 15 stora kolarutor)

 

Ingredienser:

solrosfrön   1,75 dl
torkade dadlar   16 st
havssalt  

1/4 tesked

(+ extra till topping)

kokosolja   1 dl
raw kakao   1dl
kokossocker   2 msk


Gör så här:

1. Lägg frön, dadlar och havssalt i en matberedare med knivar och mixa tills du får en smidig deg. Tillsätt lite vatten om degen är för torr.

2. Pressa ut degen i en form (jag använde en form med måtten 17X11 cm)

3. Ställ in i frysen i minst 20 minuter

4. Medan kolan stelnar i frysen gör du chokladen.

5. Smält kokosoljan i ett vattenbad, blanda i raw kakao och kokossockret och rör till en chokladsås.

6. Låt chokladen stelna lite i kylen medan du skär kolabotten i bitar (ca 15 bitar)

7. Bred chokladen på kolabotten och strössla på lite havssalt om du vill.

8. Ställ in i frysen igen så att chokladen stelnar, ca 20 minuter.

9. Njut! Förvara kolorna i kylen i en burk med lock.