En indisk vegetarisk gryta som är fantastiskt god trots enkla ingredienser och kort tillagningstid! En äkta indisk gryta. Ingredienser för 4 pers: 1 gul lök 1 blomkålshuvud (ca 800 g) 100 g champinjoner 1 tsk hel kardemumma 1 msk hel eller malen spiskummin 100 g smör, ev. laktosfritt 1 msk gurkmeja ½ dl russin ½ msk socker 1 ½ dl vatten 1 ½ dl vispgrädde, ev. laktosfritt 2 ½ dl mandelmjöl 1 ½ riven kokos 4 dl mild yoghurt, ev.laktosfri 1 kruka hackad koriander salt Gör så här: 1. Skala och finhacka löken. Ansa och skär blomkålen i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. 2. Stöt kardemumma och spiskummin, om de är hela, i en mortel. 3. Smält smöret i en stor stekpanna/wok. Fräs löken med kardemumma och spiskummin i 2 minuter i smöret. 4. Tillsätt blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja, socker och 1 ½ tsk salt. Rör om och låt fräsa under lock 5-7 minuter. Rör då och då. 5. Blanda ner vatten, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka ca 2 minuter utan lock. 6. Rör ner yoghurten och den hackade koriandern. Låt sjuda 1 minut under lock. Bjud på kokta linser till som variation till ris eller naanbröd.