E-post: info@minayurveda.se

Kundvagnen är tom 

korma

En indisk vegetarisk gryta som är fantastiskt god trots enkla ingredienser och kort tillagningstid! En äkta indisk gryta.

Ingredienser för 4 pers: 

gul lök    1 st

blomkålshuvud

  1 st (ca 800 g)
champinjoner   100 g
hel kardemumma   1 tsk
hel eller malen spiskummin   1 msk
smör ev. laktosfritt   100 g
gurkmeja   1 msk
russin   ½ dl
socker   ½ msk
vatten   1 ½ dl
vispgrädde ev. laktosfritt   1 ½ dl
mandelmjöl   1 ½
riven kokos   4 dl
mild yoghurt ev.laktosfri   1 kruka
hackad koriander    
salt    

 

.

Gör så här:

 1. Skala och finhacka löken. Ansa och skär blomkålen i buketter. Skär champinjonerna i kvartar.

2. Stöt kardemumma och spiskummin, om de är hela, i en mortel.

3. Smält smöret i en stor stekpanna/wok. Fräs löken med kardemumma och spiskummin i 2 minuter i smöret.

4. Tillsätt blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja, socker och 1 ½ tsk salt. Rör om och låt fräsa under lock 5-7 minuter. Rör då och då.

5. Blanda ner vatten, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka ca 2 minuter utan lock.

6. Rör ner yoghurten och den hackade koriandern. Låt sjuda 1 minut under lock. Bjud på kokta linser till som variation till ris eller naanbröd