E-post: info@minayurveda.se

Kundvagnen är tom 

Jyotish, indisk astrologi

Jyotish (sanskrit ज्योतिष, jyotiṣa,), indisk astrologi eller Hindu eller Vedisk astrologi. Jyoti” betyder ljus. ”Jyotish” är medvetandets ljus, som lyser upp dåtid, nutid och framtid. Jyotish bringar klarhet i våra liv och skingrar rädslans skuggor. Vi ökar vår fria vilja, när vi kan se sanningen om vår personlighet. Den vediska astrologin lyser upp din ödesväg och gör det möjligt för dig att bättre hantera ditt liv. Den vediska astrologin representerar naturlagarnas funktioner i förenklad form.

Rashi (sanskrit: Rashi, “del”.) I Jyotisha kallas djurkretsen kalpurusha, den eviga tiden som inte har någon början eller något slut. I Vedas, kallas ekliptikan Sudarshan Chakra, hjulet i handen på Herren Vishnu, skaparen av universum. Jyotish använder sig av den Nirayana, eller sidereal zodiaken, stjärntecken och är ett tänkt bälte av 360 grader, som liksom Sayana, eller tropiska zodiaken , är uppdelad i 12 lika delar (12 stjärnbilder). Varje del är 30 grader och kallas för  Rasi ( sanskrit : ‘del’). Det som skiljer Vedic (Jyotiṣa) och västerländska zodiaks astrologi, är mätmetod. Jyotiṣh (sidereal zodiaken) anses att stjärnor vara den fasta bakgrunden mot vilken rörelsen hos planeterna mäts), medan de flesta västerländska astrologi använder tropiska zodiaken (rörelsen hos planeter mäts mot positionen för solen på vårdagämningen ). Detta märks genom tiden då efter två årtusenden , som ett resultat av den precession dagjämningarna, ursprunget till ekliptikan longitud har förskjutits med ca 22 grader. Som ett resultat, är placeringen av planeter i Jyotiṣh systemet överensstämmer med den verkliga zodiaken, medan i västra astrologi planeterna faller i följande tecken, jämfört med deras placering i sideriska zodiaken, ungefär två tredjedelar av tiden.  

Kumbha Kethu (21 januari – 19 februari): Enligt de hinduiska horoskop personer födda under detta tecken är flitiga, modiga, familjen föredrar att bo med vänner. Vanligtvis faller väl i allmänhet, är ibland envis och långsam att erkänna ett misstag.

Meena Galika (februari 20-MARS 20): Zodiac hindu säger att tillhöra detta tecken är mycket intuitivt, känslig och begåvad för konsten. Behöver kontakt med naturen och mycket bullriga miljöer eller stress bedöva dem. De är hjälpsamma och älskar att hjälpa människor i nöd.

Mesa Angaraka (21 mars – 20 april): Enligt de vediska horoskop infödda i detta tecken är passionerad, dynamisk, ärlig, ibland alltför dominerande, även arrogant. De kan vara mycket possessiva mate men mycket uppmärksam och omtänksam.

Vrishaska Surkra (21 April – 20 maj): Enligt Jyotish född på detta datum är snäll, ambitiös, har en vilja av järn för varje hinder. Kärlek ofta nå mognad i sin ungdom är ofta väldigt fokuserade på sin karriär.

Mithuna Budha (21 maj-22 juni): Denna Vedic stjärntecken är en entreprenör, vän initiera projekt och letar efter en utmaning. Är så ofta i dessa aktiviteter faller i utmattning. De kämpar för att upprätthålla en stabil, mycket passionerad och sedan tappa intresset.

Kataka Chandra (23 juni-22 juli): yotish säger om detta tecken är sentimentala, snäll, misstänksam, sårbar, hans vänner söker säkerhet och vridmoment av en far eller en mor för att skydda dem. Men om vi är fighters brukar få vad de vill ha.

Simaha Ravi (juli 23 – Augusti 22): föddes, karismatisk, praktisk och visionär ledare och även om inte uppenbar, kreativ. I kärlek, om du hittar rätt person kommer att söka stabilitet, men som njuta av olika äventyr.

Kanta Budha (23 augusti – 23 September): De är ljusa, sinne mycket social, älskar att ha många vänner, roliga, lekfulla. I kärlek behöver en partner som kan balansera sin smak för lekfullhet och landar med dag till dag.

Thula Sukra (24 september-23 Oktober): Enligt den hinduiska horoskop här är ett tecken på dygd och stora själar, söker ofta den största bra för andra, snarare än personal. I kärlek söker ofta stabila relationer eller ett liv i andlig tjänst.

Vrischica Angaraka (24 oktober-22 november): Krävande samma, vill jag understryka, är upprörande, provocerande, kreativa och självcentrerad. Men de är känsliga och behöver relationer som landade på marken, men förlorade i sina fantasier.

Dhanus-Brishaspati (November 23-December 22): Witty, charmig, karismatisk, ser för framgång i allt han åtar. I posten stabilitets älskar, älskar rollen som erövrare/a, mognad och sätena är goda samarbetspartners.

Makara Sani (23 december-20 januari): krävande i huvudsak levereras i sina relationer, stränga, generösa, bra chefer, även snål. Det viktigaste i ditt liv är paret och familjen, men ofta finner kostnaden.

Vill du få veta din framtid genom indisk astrologi? Snart kan du göra en bokning för detta.