E-post: info@minayurveda.se

Kundvagnen är tom 

Vegetarisk biryani

Ingredienser:

basmatiris (okokt)   3 dl

färska champinjoner

(men burkchampinjoner funkar säkert det med)

  3 dl
haricots verts (gröna bönor)   3 dl
olja   3 msk
gula lökar (hackade)   2 st
kummin   1 tsk
vitlöksklyftor   3 st
ingefära   2 cm
gurkmeja   1 tsk
chilipeppar   0,5 tsk
salt   1 tsk
röd paprika   1 st
tomater   3 st
gröna chilifrukter   2 st
mjölk   1 dl
mynta (färsk eller torkad)   1 msk
koriander (malen) färsk koriander   0,5 msk
kanel   1 tsk

   

 

 Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisningar på paketet.

2. Hetta upp olja i en annan kastrull och fräs hackad lök, vitlök och ingefära tillsammans med kummin några minuter.

3. Tillsätt gurkmeja, chilipeppar och salt. Låt puttra några minuter.

4. Tillsätt svamp, bönor, tomater, paprika, chilifrukter och mjölk. Låt puttra ca 10 min.

5. Tillsätt mynta, mald koriander och kanel.

6. Blanda i riset. Rör sist ner färsk koriander.